​​​​​ 

Skip Navigation Linksyrittäjästä


T14_3652.jpg
Reesh Naantali 009.jpg
Reesh Naantali 015.jpg 

Reesh Sharma syntyi 1969 Mumbaissa Intiassa ja aloitti hotelli- ja ravintola-alalle suuntautuneen uransa oppisopimuskokkina vuonna 1989 Mumbain Hotel Taj Inter-Continentalin palveluksessa.

Päättäväisenä ja menestyksenjanoisena sekä innokkaana oppimaan uutta ja tutustumaan uusiin ruokakulttuureihin Reesh aloitti kulinaarisen matkansa 1993 pestautumalla kokiksi Karibian alueella seilaaville Carnival Cruise Linesin loistoristeilijöille. Kolmen kuukauden kuluessa Reesh valittiin syventäviin, työn ohessa suoritettaviin opintoihin Miamiin Johnson & Wales –yliopistoon. Laivalla työskentely oli kokonaisuudessaan Reeshille upea mahdollisuus oppia ja luoda uutta kaikkialta maailmasta saapuneiden huippukeittiömestareiden rinnalla.

Vuonna 1997 Reesh rantautui Karibialle ja siirtyi Caymansaarille The Hotel Marriott Beach Resortin palvelukseen bankettikokiksi. Laivalla opittu nopeus ja ammattitaito käsitellä isoja kansainvälisiä asiakasryhmiä ja heidän kulinaarisia mieltymyksiään osoittautuivat arvokkaiksi valteiksi, ja samalla Reesh sai runsaasti uutta kokemusta erityisesti karibialaisen keittiön erikoisuuksista.

Vuonna 1999 Reesh muutti Suomeen ja sai vakituisen työpaikan Helsingistä Hotel Inter-Continentalin (Scandic Continental) keittiöstä kokkina. Kokopäiväinen palkkatyö jatkui vielä Nokian pääkonttorin edustuskeittiössä Keilaniemessä Sodexon palveluksessa ennen siirtymistä päätoimiseksi yrittäjäksi. Resha Oy:n ensimmäinen toimipiste Wok'n'Curry aloitti toimintansa Helsingin Messukeskuksessa tammikuussa 2007 ja on saanut erinomaisen vastaanoton tarjoamalla jotain uutta ja raikasta monipuolistamaan messuvieraiden ruokatarjontaa. Toinen toimipiste Pizza & Grill avattiin Messukeskuksessa syyskuussa 2014. Energiseltä mieheltä voidaan jatkossakin odottaa toiminnan laajentumista, joten jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, mitä on tulossa.

Matkan varrella Reesh on ylläpitänyt erityisammattitaitoaan ja toteuttanut intohimoista rakkauttaan hyvään ruokaan tarjoamalla palveluitaan myös erikoistilauksia varten sekä hotelleissa että ravintoloissa kuin myös yritys- ja yksityistilaisuuksissa mm. Hotel Kämpissa, Kalastajatorpalla, Naantali Spassa ja monissa pääkaupunkiseudun ravintoloissa. Reesh loihtii asiakkaan mieltymysten ja toiveiden mukaisesti ihastuttavan kiinalaisen, intialaisen, vietnamilaisen, meksikolaisen, karibialaisen, italialaisen, mannermaisen tai vaikka perisuomalaisen tarjoilun - kahdelle tai kahdelle tuhannelle ruokailijalle.

Reesh avioitui vuonna 1999 Karibian vesillä tapaamansa suomalaisen ravintolaesimiehen kanssa ja heidän poikansa Jani syntyi vuonna 2000, tytär Jenna vuonna 2007. Reeshillä on pysyvä oleskelu- ja työlupa Suomessa, joten perheen suunnitelmissa on jäädä pysyvästi Helsinkiin – elleivät uudet ja kiehtovat kulinaariset seikkailut vie mukanaan... !

Reeshin “mantrat” 
1. “Ahkeralla on paksu lompakko”
2. “Syö sitä, missä olet - maassa maan tavalla”
3. “Laita rakkautesi ruokaan, jota valmistat“
4. “Silmänruoka on paras alkupala”
5. “Tyytyväinen asiakas tuo neljä ystäväänsä”


Reesh Naantali 038.jpg

RAVINTOLAT 

Garam masala tuoksuu Naantalissa
Helsingin Sanomat 5.2.2004.

NAANTALI. "Intialaisen keittiön perusta on joka perheen ja kokin oma mausteseos garam masala", kertoo Naantalin kylpylän keittiössä intialaisia viikkoja isännöivä kokki Reesh Sharma.
Intialaissyntyisen Sharman omassa garam masalassa on kymmenkunta maustetta, kuten mustapippuria, laakeria, kanelia, neilikkaa, kuminaa ja korianteria. Mausteet paahdetaan ensin uunissa ja jauhetaan sitten maustepulveriksi.
"Garam masala antaa ruualle hienon vivahteen, mutta ei tee sitä yhtä tuliseksi kuin esimerkiksi thaimaalaiset ruuat ovat."
Reesh Sharma ja Naantalin kylpylän keittiöpäällikkö Juha Leinonen tutustuivat olleessaan aikoinaan yhdessä töissä risteilyaluksilla Karibialla.
Intialaisviikoilla buffet-päivällisellä on tarjolla päivän keitto sekä alkuruuaksi kuutta lajia salaattia, kuten kikherne-, katkarapu- ja intialaista perunasalaattia. "Intiassa alkuruokasalaatit syödään yhdessä pääruuan kanssa", Sharma opastaa. 
Ohutta rieskaa muistuttava naan-leipä paistetaan kylpylän keittiössä.

Pääruokana on tarjolla sahramilla maustettua basmatiriisiä, broileria, lammasta, jättikatkarapuja ja pinaatti-perunacurrya.
"Kasvisruokailijoille etniset ruuat, kuten intialainen pinaatti-perunacurry, tarjoavat mielenkiintoista vaihtelua", Leinonen sanoo.
Intialaisen buffet-päivällisen hinta on sama kuin suomalaisenkin eli 25 euroa. Intialaista ruokaa on tarjolla myös kylpylän muissa ravintoloissa, ja niitä jää listoille sen jälkeenkin, kun intialaiset teemaviikot päättyvät 6. maaliskuuta.

141_4156.JPG


India on a plate

Naantali Spa News 1/2004

India's cuisine is as rich and diverse as her people. In the northern India the food is often based on dairy products. In the south food gets more spicy and tomatoes and beans are very common in dishes.

Indian cooking categorizes foods into six tastes - sweet, sour, salty, spicy, bitter
and astringent. A well-balanced Indian meal contains all six tastes, says Indian Chef Sharma Reesh, who has created to Naantali Spa Hotel an Indian Buffet table.

Most of the spices used in Indian cooking were chosen originally for their medicinal qualities rather than for flavor. Many of them such as turmeric, cloves and cardamoms are very antiseptic, others like ginger, are carminative and good for the digestion. Almost all dishes are made using a wide variety of spices, and few cooks use the same quantity or variety as another.

The Indian meal, unlike its Western counterpart, does not have a central focal
point, such as a roast or a steak. Instead, it relies on either "dal chawal" (lentils and rice) or "dal roti" (lentils and bread) or both, as the centerpiece of the meal.
Adding a non-vegetarian item such as chicken or "mutton" (lamb) or seafood, a
vegetable or two, and a relish completes the menu. Because there is no main dish,
rather a variety of dishes, a spectrum of tastes is offered, says Mr. Reesh.

***

​ ​